Biografie

Otto Dethmers werd geboren in Vianen en kreeg als kind  muziekles. Toen hij op zichzelf ging wonen verhuisde hij naar Amsterdam en werd steeds actiever aan de piano. Hij volgde daar ongeveer 10 jaar pianoles en raakte vertrouwd met de klassieke pianomuziek. Vanaf zijn 20begon hij steeds meer het podium op te zoeken. Niet alleen als klassieke pianist, maar ook en vooral in de lichte muziek. Zo nam hij deel aan cabaret-progragamma’s, Begeleidde Cristien Kuipers bij haar jazz-optredens en begeleidde bv. toneelstukken en audities. Jarenlang was hij de vaste begeleider cq. pianist in het Cultureel Centrum Bodegraven.
Door al deze verschillende muzikale aktiviteiten is Otto de muzikale 1000-poot geworden die hij nu is. Door het plezier in het spelen en de muziek speelt hij op verzoek ook op feesten, of recepties en romantische diners bij kaarslicht.

Otto begon rond 1990 met liedjesavonden voor ouderen en begon in deze programma’s naast de bekende hits ook eigen stukken op te nemen. Langzaam maar zeker ontwikkelde hij een soort ouderencabaret waarin conference en muziek elkaar speels afwisselen. Momenteel speelt hij zijn programma"Tearoom Tango" door heel Nederland in zorginstellingen, maar ook voor ouderen-organisties als de ANBO en de PCOB.  Dit met groot succes getuige de reacties in zijn gastenboek.

Daarnaast ontwikkelde hij een liedjesprogramma met eigen werk, waarmee hij optreedt op kleine podia en festivals. Inspiratie voor zijn teksten is het leven van alledag met thema's als ouder worden, vaderschap, maatschappij, ziek zijn (zie"songteksten"). Ook maakt hij teksten in opdracht, bv. voor een bruiloft, bedrijven en organisaties, die thema’s met muziek willen ondesteunen. In het voorjaar van 2011 verscheen zijn verzamel-cd "Honger naar meer" welke verkrijgbaar is via deze site en na zijn optredens.

De laatste jaren is hij o.a actief voor de "Catharinastichting" in Waterland, met als thuishaven het prachtig gerestaureerde kerkje van Zuiderwoude. Twee keer per jaar dirigeert en begeleid hij het groot kerst- en paaskoor. Vanaf 2008 verzorgd hij ook jaarlijks rond Pasen, samen met Gerard Pott, "Die sieben letzte worte" van Joseph Haydn voor piano solo. Dit werd onlangs mooi gerecenseerd door het Noord-Hollands dagblad. Voor een blik op zijn activiteiten kunt u de agenda op deze website raadplegen.

Huib van Wersch